Meer over Smits exclusieve trappen

carold3Houten trap
Smits trappen worden speciale trappen op maat voor de klant gemaakt. Eerst wordt de plek waar de trap moet komen grondig geïnspecteerd en opgemeten. Samen met de specifieke wensen van de klant ontstaat er een beeld van de toekomstige luxe trap in het creatieve hoofd van Smits. Dan gaat hij aan de slag. Eerst moet het stamhout worden ingekocht. “Elke centimeter hout inspecteer ik persoonlijk op kwaliteit en geschiktheid”, vertelt Smits. “Ik bekijk de gezaagde stammen en stapel alles handmatig om. Een goede stam is minimaal drie jaar natuurlijk gedroogd en in de laatste fase kunstmatig nagedroogd. Dat voorkomt scheuren. Vervolgens controleer ik de stam met een speciale vochtmeter op diverse plaatsen. Bepaalde delen zoals de kern van de boom, spinthout en hout met teveel kleur- of structuurverschil gebruik ik niet. Ik probeer een trap zo veel mogelijk uit één stam te maken. Het liefst gebruik ik harde houtsoorten zoals beuken, eiken, mahonie, esdoorn en essen”. Vooral eiken trappen zijn volgens Smits momenteel erg in trek vanwege haar tijdloze van klassiek tot moderne uitstraling. 

klok1Traditionele trappenmaker 
Sinds 1995 maakt Smits Exclusieve Trappen al klassieke trappen en beheerst trappen maken tot in perfectie. Bovendien kan Smits, door zijn kostenbewuste aanpak garant staan voor een gunstige prijs/kwaliteit verhouding. Daarom telt Smits inmiddels een selecte groep particulieren tot zijn tevreden klanten. Zijn vakmanschap wordt regelmatig ingeschakeld voor monumentale verbouwingen, evenals voor prestigieuze nieuwbouwprojecten.

Ambachtelijke trappen
In het atelier wordt het hout met de hand bewerkt tot trapdelen. De passie die Smits voor zijn werk heeft,   is duidelijk terug te zien in het resultaat. Zo wordt de trap met tradionele verdrijvingstechnieken vervaardigd. Vormgeving met aangename krommingenen en het vloeiende lijnen spel maken onze luxe trappen tot uw droomtrap. Dit zijn eeuwenoude en bewerkelijke methoden. Een dergelijk handgemaakte trap blinkt uit vanwege haar perfecte loopeigenschappen.

Het kraken van de trap tijdens het betreden ervan, wordt door het opwiggen en rond maken van de stootborden tot een minimum beperkt. Na het voorbereidende werk in het atelier, worden de trapdelen naar het pand van de opdrachtgever vervoerd. Ter plekke wordt de trap met de hand in elkaar gezet. Dan is de trap klaar voor gebruik. De trotse eigenaar is bezitter geworden van een prachtige, exclusieve trap die zowel een functioneel als ambachtelijk pronkstuk is in zijn huis. Ook in dit geval geldt: aan het werk herkent men de vakman.